Off-Road -Arazi- Motosikleti Nedir ?

Off-Road -Arazi- Motosikleti Nedir ?

                                     

Off-Road -Arazi- Motosikleti Nedir ?

Off-road motosikleti, off-road ortamlarda yarışılan bir motosiklet yarışı formatıdır. Asfalt pistlerde veya yollarda yapılmayan tüm yarışmaları içerir. En popüler etkinlikler motokros (MX), süper kros (SX), enduro, otoyol, denemeler ve krostur . Son yıllarda beachcross gibi çeşitlerin büyük bir takipçi kitlesi oluştu. Yarış yüzeyi dışında pist yarışlarından en büyük fark bisikletlerin tarzıdır. 

Arazi Motosikletinin Tarihi

Motokros ilk olarak Scrambles adı verilen bir İngiliz off-road etkinliği olarak tanındı ; bu etkinlik, kuzey Britanya'da popüler olan Trials etkinliklerinin bir evrimiydi . 1930'larda motokrosun popülaritesi özellikle Britanya'da arttı. 1952'de FIM, Bireysel Avrupa 500cc Şampiyonası'nı oluşturdu ve 1962'de 250cc Dünya Şampiyonası kuruldu. Spor, daha küçük 250cc bölümünde kendine geldi. Supercross ve Arenacross olarak bilinen stadyum etkinlikleri gibi alt disiplinlerle gelişmiştir . Sürücülerin hava akrobasi becerilerine göre değerlendirildiği Serbest Stil (FMX) etkinlikleri ve Supermoto (hem asfalt hem de arazide motokros tarzı yarış) gibi popülerlik kazandı.

Off-Road -Arazi- Motosikleti Nedir ?

                                                            

Teçhizat

Arazi Motosikletleri

Bu bisikletler, geleneksel olarak döşenmeyen (kum, çamur, kar vb. ile oluşturulan) yüzeylerde yarışmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu motosikletler, yol yarışı bisikletlerinden daha basit ve daha hafiftir ve pürüzlü lastiklere sahiptir.  

                                       

Off Road Motosiklet - Kask

Yüzü korumak için tam yüz kaskları takılır. Darbeleri emer ve bazen sürücüye giden hava akışını artırmak için havalandırma delikleri içerir. Bu kasklar çene kayışıyla donatılmıştır ve genellikle yüz koruması için bir vizör içerir.

Off-Road -Arazi- Motosikleti Nedir ?

                                        

Off Road Motosiklet - Bot

Aşınmaya, kesilmeye, yırtılmaya ve yanmaya karşı dayanıklı bir malzemeden yapılmış yarış kıyafetinin üzerine incik botları giyilir. Karbon fiber tabanlı sağlam ancak orta derecede esnek çizmeler, sürücüye iyi bir tutuş ve risklere karşı ek güvenlik sağlar.

Off Road Motosiklet - Eldiven

Motosikletçiler deriden veya Kevlar'dan yapılmış eldivenler giyerler ve bazen karbon fiberden yapılmış eklem korumasına da sahiptirler. Ayrıca avuç içlerinde yapışkan bir tutuş malzemesi olabilir.

Off Road Motosiklet - Yarış Elbisesi

Motosikletçiler deriden veya özellikle kelver veya cordura gibi insan yapımı kumaşlardan yapılmış tek parça takım elbise giyerler. Elbiseler, ek koruma sağlamak için titanyum omuz pedleri, göğüs ve kaburga koruyucuları, dirsek ve diz korumaları ile donatılmıştır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar