Atlı Spor Engel Atlayışı Nedir ?

Atlı Spor Engel Atlayışı Nedir ?


Atlı Spor Engel Atlayışı , at ve binicinin genellikle belirli bir süre içinde belirli bir gösteri için tasarlanmış bir dizi engelden atlamalarının gerekli olduğu rekabetçi binicilik etkinliği.

Dikey bir çitin üzerinden atlarken binici yarım oturma pozisyonundadır ve dizginleri gevşek bir şekilde tutmaktadır. Binici atı menzile sokmalı ve doğru adım, ritim ve dengeyi korumalıdır. Kalkış anında binici dizginleri gevşetir, bu da atın başını kaldırmasına ve serbestçe zıplamasına olanak tanır. At, sıçramanın zirvesinde başını indirecek, üst çizgisini kulaklarından kuyruğa kadar uzatacak, dizlerini eşit şekilde kaldıracak ve çiti aşmak için arka ayaklarını geriye doğru fırlatacaktır.

Mümkünse at, sahaya girmeden önce en az yarım saat kadar yürüyerek ve tırısla ısıtılır. At, binicisi tarafından her engelin merkezine doğru yönlendirilir; hızı her çitin genişliğine bağlıdır . Yüksekliği 1,6 metreden (5,25 feet) fazla olmayan çitlerin arası genellikle 12 metreden (40 feet) az olacak şekilde yerleştirilir.

Belirli bir süre içinde atlama yeteneğini test eden yarışmalar ya hataları saniyelere dönüştürür  ya da fazladan saniyeleri hatalara dönüştürür . Bazı yarışmalarda süre ancak hataların eşitliği durumunda anlamlıdır.

Yalnızca atlama yeteneğine dayalı yarışmaya, Puissance, atın giderek zorlaşan parkurlarda belirli sayıda engelin üzerinden geçmesini gerektirir; Puissance müsabakalarında dört baraj sınırı vardır.

Tüm uluslararası gösteriler Fédération Équestre Internationale (Uluslararası Binicilik Federasyonu) tarafından yönetilmektedir . Dört bisikletçiden oluşan uluslararası takımlara açık olan Uluslar Kupası, iki tura dayalıdır ve her turda her takımın en kötü puanı dikkate alınmaz. 1965'te başlatılan Başkanlık Kupası, çeşitli yarışmaların sonuçlarına dayanmaktadır. Uluslar Kupası müsabakaları her yıl yapılır ve bir dünya takım şampiyonası olarak kabul edilir. Ödül, en iyi altı puanı alan takıma verilir.

1960'lardan itibaren büyük ölçüde artan para ödülü ve katılım, gösteri atlamanın artan popülaritesini yansıtıyordu. 1900'de atlama etkinlikleri düzenlendi Olimpiyat Oyunları Paris'te yapıldı ve 1912'den beri her Olimpiyatta hem bireysel hem de takım müsabakaları düzenlendi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar