Amigoluk Nedir ?

Amigoluk Nedir ?

Amigoluk , spor takımlarını motive etmek, seyircileri eğlendirmek veya organize rutinlere dayalı yarışmalar için ilahi söylemekten yorucu fiziksel aktivitelere kadar uzanan bir eğlence sporudur. Rekabetçi turlar genellikle bir ila üç dakika arasında değişir ve dans, atlama, tezahürat, takla atma gibi unsurları içerir. Amigoluk Amerika Birleşik Devletleri'nde başladı ve yıldız amigoluğunda tahmini 1,5 milyon üyeyle büyük ölçüde Amerika'da kalıyor.

Amigoculuk , 18. yüzyılın sonlarında erkek öğrencilerin isyanıyla başlamış ve Amerikan Bağımsızlık Savaşı'ndan sonra öğrenciler öğretmenlerinin sert muamelesiyle karşı karşıya kalmıştır. Organize amigoluk, tamamı erkeklerden oluşan bir etkinlik olarak başladı, oysa kadın amigo kızlar, okul ve üniversite düzeyinde amigoluk programlarına katılmaya başladıkları 1940'ların ortalarına kadar çok uzun bir süre göz ardı edildi.

Günümüzde çoğu kadın olan profesyonel amigo kızlar ve dansçılar, kriket ligi, ​​basketbol, ​​beyzbol, hokey gibi sporlar için tezahürat yapıyor. Gezegende yalnızca birkaç profesyonel amigo ligi var; Profesyonel liglerden bazıları arasında NBA Amigo Ligi, CFL Amigo Ligi, NFL Amigo Ligi, MLB Amigo Ligi, MLS Amigo Ligi ve NHL Buz Dansçıları bulunmaktadır. Birçok ülkede profesyonel amigo ligleri bulunmasına rağmen Olimpiyat takımı yoktur.

Amigoluk Nedir ?

                                           

Amigoluk Tarihçesi

Amigoluk sporu on dokuzuncu yüzyılın sonlarında Minnesota'da ortaya çıktı. Bundan kısa bir süre sonra, çok sayıda kolej kendi ayrı erkek amigo kız takımlarını (daha sonra bağırma liderleri olarak adlandırılıyordu) oluşturmaya başladı. İlk birkaç on yıl boyunca takım, kadınların da amigo takımlarına katılmaya başladığı 1920 yılına kadar yalnızca erkeklerden oluşuyordu.

1948'de Southern Methodist Üniversitesi'nde amigo kız olan Lawrence "Herkie" Herkimer, ilk tezahürat kliniğini düzenlemek için Ulusal Amigo Kızlar Derneği'ni (NCA) kurdu. Ayrıca amigoluğun temel kurallarını ve düzenlemelerini icat etmenin yanı sıra bazı yeni hareketler yaratmasıyla da tanınır.

Amigo kızların en önemli ve temel ekipmanı olan ponpon 1930'da icat edildi. Bu ilk modeller kağıttan yapılmıştı ve vinil veya diğer yapay malzemelerden yapılan yeni ponponlar ortaya çıkana kadar hızla parçalanıyordu. 1960'ların ortası.

İlk amigo yarışmaları 1980'lerde yapılmaya başlandı ve Ulusal Amigo Kızlar Birliği ve diğer gruplar tarafından düzenlendi. Bundan sonra amigoluk, ustalaşması gereken çok zorlu manevralarla tam teşekküllü bir spora dönüştü.

Yorum Gönder

0 Yorumlar