Airsoft Nedir ?

Airsoft Nedir ?


Airsoft , katılımcıların airsoft silahından fırlatılan küresel plastik mermilerle rakiplerini etiketleyerek onları ortadan kaldırabilecekleri ve puan kazanabilecekleri  şiddetli bir atış sporudur.

Airsoft saçmaları görünmez, ancak bazen rakiplerin derisinde izler veya kırmızı izler bırakırlar.  Airsoft silahı gerçek bir silaha çok benzer ve bu nedenle askeri eğitim ve eylemlerde ve ilgili tarihi canlandırmalarda yaygın olarak kullanılır.

Airsoft, her iki takımın da airsoft silahı yardımıyla karşı takım üyelerini etiketlemek ve dolayısıyla puan kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığı bir takım sporudur.  Dövüşçülerin muharebe durumlarına iyi bir şekilde hazırlanmaları için maçlar hem kapalı hem de açık alanda oynanabilir. Tüm katılımcıların kolluk kuvvetlerinin yanı sıra silah güvenliği ve silah manipülasyon tekniklerini de takip etmesi gerekmektedir. 

Airsoft Nedir ?

                        

Airsoft'un Tarihçesi

Airsoft, 1970'lerin başında Ichiro Nagata tarafından ortaya çıktı . Kimseyi öldürmemesine veya zarar vermemesine dikkat ederek yumuşak hava tabancasını yarattı. 

Bu silahlar daha sonra " Yumuşak Hava Tabancaları " olarak kabul edildi . Daha sonra yeni isim, tanınmış bir Silah Şirketi olan " Daisy BB Gun " tarafından icat edildi. Oluşturdukları ilk airsoft silahları, ağır metal yatakların aksine plastik yataklar kullanan BB silahları olarak anılıyordu. Bu silahlar, plastik saçmaların zararsız olabileceği ve diğer katılımcılara zarar vermeyeceği çeşitli hedefler için tasarlandı. Fikir hızla yayıldı ve Japonlar buna hayatta kalma oyunları adını verdi. 1980'lerin sonlarında Airsoft silahları Birleşik Krallık'ta LS adlı bir şirket tarafından satışa sunuldu . Silahlar parçalar halinde satılıyordu ve satın aldıktan sonra alıcılar bunları birleştirip airsoft silahını kullanabiliyordu. 

Airsoft Nedir ?

                             

Şirket bunları gerçek silahlara benzeyecek şekilde üretti. 1980'lerin ortasından bu yana silahlar dünya çapında yaygın olarak üretilip satılıyor. Airsoft silahları büyük oranda Asya'da üretilmektedir . Airsoft günümüzde rekreasyonel bir aktivite olarak görülmekte ve aynı zamanda eğitim amaçlı da yapılmaktadır.

Oysa bazı ülkelerde, ateşli silahlarda kullanılacak namlu çıkış hızı ve renk kodlarının sınırlı olduğu belirli kısıtlamalar hâlâ mevcuttur. Detroit ve Chicago dışında ABD'de sahne almak yasaldır. Oyunlarda kullanılan boyaların mutlaka floresan renklerde olması ve turuncu uçlu olması gerekmektedir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar