Açık Su Yüzme Nedir ?

 

Açık Su Yüzme Nedir ?


Açık suda yüzmeaçık okyanuslar, nehirler ve göller gibi açık su kütlelerinde gerçekleşen yüzme aktivitesidir.

Rekabetçi açık su yüzme, Dünya Triatlonu tarafından yönetilen çoklu spor etkinliklerinin bir parçası olduğu durumlar haricinde, Uluslararası Yüzme Federasyonu, Dünya Su Sporları (eski adıyla FINA olarak biliniyordu) tarafından yönetilmektedir .

Açık su yarışlarının çoğu belirli bir vuruş gerektirmese de, çoğu yarışmacı serbest stil tekniğini kullanır. Bu vuruşun etkinliği , Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk kadın olan Gertrude Ederle tarafından mevcut dünya rekorunu 2 saatten fazla kırarak kanıtlandı.

Açık suda yüzmenin modern çağı, 3 Mayıs 1810'da, Lord Byron'ın Avrupa'dan Asya'ya uzanan Hellespont'u (şimdiki Çanakkale Boğazı) geçmek için kilometrelerce yüzdüğü zaman başladı.

Yüzme yarışması, 1896'daki modern Atina Olimpiyat Oyunlarının ilkinde açık suda yapıldı.

2000 yılında Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez 1500 mt. ile triatlon tanıtıldı. Yüzme ayağı ve 2008 yılında 10 km açık su yüzme yarışı yapıldı. Açık suda yüzme etkinlikleri, 1992'den beri FINA Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda düzenleniyor ve 2000'den 2010'a kadar yapılıyor . FINA , 2007'den bu yana dünya çapında birkaç 10 km Maraton Yüzme Dünya Kupası etkinliği düzenliyor.

Bu etkinlik aynı zamanda son yıllarda Daniel Start ve Kate Rew ve Roger Deakin'in Waterlog gibi yazarlarının "vahşi yüzme" üzerine çok satan kitaplarının basımıyla da büyük üne kavuştu .

Birleşik Krallık'taki Great Swim (Colin Hill'in fikriyle Great Swim'e atfedilmiştir), Güney Afrika'daki Midmar Mile (Wayne Ridden'a atfedilmiştir) gibi etkinlikler , spora katılım ve destek konusunda ilginin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olmuştur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar