Su Topu Nedir ? Su Topu Hakkında Her Şey

Su Topu Nedir ? Su Topu Hakkında Her Şey

                            

Su Topu Nedir ? Su Topu Nasıl Oynanır ?  Su Topu Kuralları Nelerdir?

Su topu suyun üzerinde oynanan ve oyuncuların topu rakip takımın kalesine sokmaya çalıştığı bir takım sporudur. Oyun, genellikle yüzme havuzlarında veya suyun derin olduğu diğer alanlarda oynanır. 

Su Topu Kaç Kişiyle Oynanır ?

Su topu oyunu 6 oyuncu bir kaleci olmak üzere 7’şer kişilik iki takımın mücadelesini içerir 

Su Topu Saha Ölçüleri Nelerdir ?

Su Topu Saha Ölçüleri Nelerdir ?
                    

Su topu sahası uzunluğu 33 m iken genişliği ise 20 metredir havuzun derinliği ise  1.90- ila 2.00 metre arasındadır. Kaleler ise 3 metre uzunluğunda ve 90 cm yüksekliğindedir.

Su Topu Sporunda Topun Ölçüleri Nelerdir ?

Topun Özellikleri Nelerdir ?

                 

Oyunda kullanılan topun ağırlığı 450 gr iken çapı ise 71 cm’dir genellikle sarı renkli olan top kaygan olmayan malzemelerden üretilir.

Su Topu Branşında Takımlar Nasıl Anlaşılır ?

Karşılaşma sırasında takımlardan biri mavi diğeri ise beyaz bone takmak zorundadır kaleciler ise diğer oyunculardan ayırt edilebilmesi için kırmızı renk bone takmaktadır. Bonelerin üzerinde sporcuların numarası da yazmaktadır.

İSTERSENİZ BURADAN SU TOPU NEDİR, SU TOPU KURALLARI NELERDİR ADLI POWERPOİNT SLAYT DOSYAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Su Topu Kaç Dakika Üzerinden Oynanır ?

Su topu 8’er dakikalık 4 devre üzerinden oynanmaktadır. Süre sonunda eşitlik söz konusu ise 3 er dakikalık 2 uzatma devresi daha oynatılır eğer hala gol atan takım yoksa altın gol kuralı devreye girer ve ilk golü atan takım maçı kazanmış sayılır.

                                  

Su Topu Oyunu Nasıl Başlar ?

Oyun başlamadan önce sporcular kendi kalelerinin 1 metre önünde yan yana dizilerek hakemin düdüğünü bekler, tüm sporcular düdük çalındıktan sonra tam orta noktada duran topa doğru yüzmeye başlarlar, ilk önce topu alan takım ilk hücum hakkına da sahip olmaktadır.

Su Topu Kuralları Nelerdir ?

                           

Su Topu Kuralları Nelerdir ?

Oyuncular topu kollarının arasına alarak yüzerler. Paslaşırken tek ellerini kullanabilirler. Kaleciler iki ellerini de kullanabilir fakat diğer oyuncular iki elini kullanamaz. Sporcular topu suyun dibine batıramazlar ve topa yumrukla vuramazlar.

Her takımın 30 sn hücum hakkı vardır bu süre içerisinde hücum yapılamazsa top karşı takıma geçer. Olası gol atma şansı olan sporcuya kaleyle 4 metre çizgisi arasında set bir faul yapılırsa bu durum penaltı atışı ile cezalandırılır. Penaltı atışı kaleye tam 4 metre uzaklıkta olan bölgeden yapılmaktadır.

Hem suyun içerisinde oynanması hem de 30 sn içerisinde hücum yapılması gerekliliği oyunu oldukça zorlu kılmaktadır.

Her takımın oyunun her periyodunda bir mola hakkı vardır. Mola süresi 60 sn’dir. Topa sahip olan takımın antrenörü, “mola” diye seslenerek ve ellerini T-şeklinde yaparak, sekretere veya hakeme işaret göndermek suretiyle, bir gol sonrasında da olabilmek üzere, oyun esnasında herhangi bir zamanda mola talep edebilir. Molalarda oyuncular havuzdan çıkmaz kenara taktik almaya gelirler. Hakemler oyunculara çeşitli fauller ve davranışları sonucunda sarı kart ya da kırmızı kart gösterebilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar